Google straffer ikke-mobilvennlige nettsider


28
Jul

Google straffer ikke-mobilvennlige nettsider

 Ivan Nyheter, Internett, Google

Er din nettside mobilvennlig eller responsiv? Hvis ikke så vil du kanskje oppleve at nettsiden din faller nedover på søkeresultatene. Etter 21. April i år begynte Google å straffe nettsider som ikke gir en god mobil-opplevelse til brukerne.

Google varslet en oppdatert søkealgoritme som vil ha en vesentlig betydning for nettsider verden over. Oppdateringen belønner mobil-vennlige nettsider samtidig som den straffer nettsider som ikke tilpasser seg til mobile brukere.

Det er brukeropplevelsen som gjelder

Målet til Google er å gi deres brukere enn bedre søkeopplevelse. Det kan ofte være problematisk å søke på en mobil når man lander på en nettside hvor teksten er liten og uleselig, og hvor man ofte må zoome inn og scrolle for å finne tekst, og linker som er så små at man ikke treffer de med fingrene.

Google ønsker å endre den frustrasjonen til en forbedring på sine søkesider slik at flere mobilbrukere lander på nettsider med en positiv brukeropplevelse. Det gir mening for brukeren, og det er det Google ønsker.

Se opp for konkurrentene

Hvis dine konkurrenters nettside er mobil-vennlig og responsive, så vil de mest sannsynlig overgå deres nettside på søkeresultatene. Hvis du er en bedrift som er avhengig av gode treff på søk så bør du pusse opp nettsidene nå.

Konklusjon

Det har selvfølgelig aldri vært en dårlig strategi å ha en mobiltilpasset nettside, men nå ligger det mer press på dette emnet og viktigheten har aldri vært større.

Vi gir gode tilbud på responsive og mobiltilpassede nettsider. En oppussing av nettsiden behøver ikke å være en smertefull prosess. Ta kontakt med oss i dag så ordner vi det for deg!


Ønsker du å sjekke om din nettside er mobilvennlig så kan du ta en egen test hos Google:

Mobilvennlig-test

KONTAKT

KONTAKT OSS IDAG

VI PRODUSERER DINE NYE NETTSIDER, RASKT OG ENKELT