6 enkle regler for mobilnettsider


25
Jul

6 enkle regler for mobilnettsider

 Ivan Internett

Det anslåes at rundt 1,75 milliarder mennesker på verdensbasis benytter smarte mobiltelefoner. Det betyr at de som er først ute til å dra nytte av dette raskt voksende segmentet av besøkende vil nyte størst suksess.

Hva dette betyr for din bedrift er at dere må være lett tilgjengelig på alle enheter, ikke bare datamaskiner, men også mobiler og nettbrett.

Her er seks enkle regler for å sikre at din nettside er optimalisert for mobil.

1. KJENN DITT PUBLIKUM

Noe av det beste med å jobbe med online markedsføring er at man kan bruke analyseverktøy for å spore og analysere nesten alt ved en nettside. Denne informasjonen kan analyseres for å gjøre viktige designavgjørelser på nettsiden.

Analyser informasjonen og finn ut hvilke enheter besøkende til nettsiden benytter og baser designet på dette.

2. NØKKELEN ER KONTEKSTEN

Siden mobile nettsider ofte ikke har nøyaktig samme funksjonalitet som fullversjonen så er det viktig å finne ut hvilken informasjon som mobilbrukerne er ute etter på din nettside. Denne informasjonen bør da gjøres lett tilgjengelig.

Ofte så er kunder kun ute etter kontaktinformasjon, som f.eks telefonnummer og epostadresse.

3. TENK PÅ TOUCHSKJERM-BRUKERNE

Det er viktig å sørge for at alt på nettsiden er enkelt å trykke på med en touchskjerm. For at brukerne skal få en bedre opplevelse ved å besøke nettsiden din så bør det benyttes store knapper og linker.

4. DESIGN ENKELT

Målet med en mobilnettside er ikke å overvelde brukeren med design og grafiske elementer, men å hjelpe brukeren til å navigere enkelt rundt i informasjonen din.

Derfor er det viktig å planlegge designet slik at viktig informasjon kommer enkelt frem.

5. ENKEL KOLONNE

På en fullverdig nettside har man mange muligheter med strukturen. Men med en mobil nettside så ønsker man å designe noe som er enkelt å navigere rundt på.

Selv om mange mobiler nå har store skjermer så er det fortsatt vanskelig å måtte navigere gjennom flere kolonner med informasjon for å finne det man er ute etter. Derfor er det best å stable informasjonen i en enkel kolonne, dette gir best resultater.

6. SOSIALE MEDIER

Noe av det beste med mobile brukere er at de er åpen for å dele alt på sosiale medier. Dette er gode nyheter for bedriften din fordi vi legger til rette for at mobile brukere enkelt kan dele innholdet videre. Dette kan gi deg mye god eksponering på sider som Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter og andre sider.

KONKLUSJON

Med konstant vekst i antallet mobile brukere så er det viktig å gjøre tiltak for at man skal fortsette å være relevant på nettet. Det å lage en mobil eller responsiv nettside bør være et prioritert tiltak.

Ta kontakt med oss hvis du ønsker å få laget en responsiv eller mobil nettside.

KONTAKT

KONTAKT OSS IDAG

VI PRODUSERER DINE NYE NETTSIDER, RASKT OG ENKELT